Forum Rules A "Kerekasztal" szabályai

Itt az "Új topic" gombra kattintva kérhetitek az új témák nyitását. Ezeket a moderátor indítás előtt átnézi. Kérek minden felhasználót, hogy itt kizárólag az adott témához szóljon hozzá.A témához nem kapcsolódó hozzászólást figyelmeztetés nélkül töröljük.

Reply to this topicStart new topic

> A Trek Kerekasztala, Szigorúan a trek világhelyzete
Vóbert
Létrehozva: Dec 13 2003, 10:23 PM
Quote Post

Onotna utna csok

Csoport: Admin
A felhasználó sorszáma: 18

Nos ez a topic szigorúan on lesz, és ezt komolyan mondom... Vob-bal egy nagyon érdekes dolgot kezdtünk el megbeszélni, amit szerintem másokat is érdekel...

A Star Trek jelenlegi helyzete a világban...
PMEmail PosterICQ
Corel Batran
Létrehozva: Dec 13 2003, 10:24 PM
Quote Post

Stratégiai Tiszt

Csoport: U.S.S. TEKRUM
A felhasználó sorszáma: 35

Most ezt nem igazán értem ... Mire is gondolsz? Pontosan. huh.gif
PMEmail PosterICQMSN
Vóbert
Létrehozva: Dec 13 2003, 10:25 PM
Quote Post

Onotna utna csok

Az eddig elhangzott dolgok Vob és közöttem:

Vóbert:

Nem a kényeztetés a probléma, hanem a pénzéhség... amiatt vannak olyan részek, hogy az embernek elmegy a kedve tőle... a Trekben mindig is a következetesség és a jól átgondoltság volt a fontos jellemző, meg a jelenlegi fizika okos felhasználása... de az utóbbi időben sajnos ez nagyon felborult és csak a fiction oldala érvényesül a dolgoknak a pénzes oldaláról nem is beszélve...

Vob:

Persze, a pénz az oka mindennek De gondoljunk bele egy kicsit a stúdió szemszögéből. Ők befektetnek és a befektetésük megtérülését várják, akár többszörösét. Így működik ma minden, minnél előbb, minnél kisebb kockázattal, minnél kissebb befektetéssel minnél nagyobbat kaszálni. Ez a felfogás pedig oda vezetett, hogy egyszerre két sorozatot futtattak. Sőt amikor még a DS9 és TNG is ment, már akkor tudták, hogy jön a VOY. Tehát azok a nézők, akik nem megszállott nézők, mint mi azok már nem fogják annyira nézni, mert megcsömörlenek. Ez van. És szerény véleményem szerint, az ENT-et pedig pont azok nézik, akik a legfanatikusabb rajongók (olyanok, akik bármit megvesznek, amiben a Trek szó van) és azok akik nem iagzán Trek rajongók

Ennek ellenére legalább annyi becsülendő bennük hogy az ENT-el (és a Nemezissel is) valami újjat próbáltak behozni, de hát nem sikerült túl jól

Sztem talán a következő Star Trekkel előre kéne ugrani az időben (nem annyit, mint ami a TOS és a TNG között volt).

Vóbert:

Ez mind nagyon szép és jó, de csak itthon Magyarországon ilyen az emberek gondolkodása, hogy rövid időn belül minél nagyobbat kaszálni.... nyugaton hosszú időre terveznek... vajon miért??? Itt mindenki azonnal akar gazdag lenni... és ez a nagyon szomorú... most hogy példát említsek... a UPN a Star Trek hivatalos csatornája, minden trekket ott mutattak be a TNG kezdete óta legelőször... namost az Enterprise hihetetlen veszteséges, vagy csak nagyon, de nagyon minimális mértékben éppen hogy csak megtérül... és tudod mit mondtak? ha olvastad a hírt a föoldalon tudhatod, hogy nem akarják levenni műsorról, mert megvan a rajongó tábora, akit érdekel, mégha kicsi is az... nekik ezek szerint megéri, pedig egy kapitalista ország tv csatornája, ahol aztán mindent a pénz mozgat... most kérdezem én, szerinted miért is van ez????

Egyébként mi lenne, ha ezt áttennénk egy fórum topicba??? tök jó kis vitafórum lehetne belőle... mit szólsz?

Vob:

Azt nem hiszem, hogy csak nálunk érvényesül a gyorsan minnél többet felfogás, ez szerintem világ tendencia, csak mint (szinte) minden, úgy ez is nálunk nagyon eltorzulva, eltúlozva jelentkezik. Hogy miért? Azt talán évekig lehetne kutatni, de sztem elsősorban az elmúlt rendszerben elszenvedett sérelmekre, a jelenlegi létbizonytalanságra és a kialakult mérhetetlen kapzsiságra vezethető vissza SZVSZ. tudom, most nagyon okosakata beszélek vagy talán hülyeségeket

Persze, hogy olvastam a híreket A UPN jegyzem meg, egyelőre nem teszi át péntekre, de nem ez lenne az első eseta történelemben, hogy egy multi hirtelen megszegi az igéretét Ennek ellenére biztos meg van az ENT néző közönsége is, akik ha mást nem nullra kihozzák a költségeket és életben tartja a franchiset. Plussz a UPNnek van nyílván annyi tartaléka, hogy egy kevésbé nézett sorozatot is műsoron tartson csak presztízsből. Nálunk ez nem megy, mivel túl kevés tőkéje van a magyar tvknek, hogy ilyet megengedjenek Hiába nagy kapitalista ország, őnekik anyni pénzük van hogy akár hosszútávra (hosszabra) is tervezhetnek, de azért neki is az a céljuk, hogy minnél több zsét kaszáljanak. És ezt mint már mondtam tökéletesen példázza a DS9 és VOY egyidejű futtatása

Ha úgy gondolod nyugodtan kiteheted topicba, de akkor azért megkéne határozni a pontos témát, mert mi most azért szélesebb spektrumon beszéltünk a témáról (hisz a Treknél kezdtük és már a kapitalistáknál tartunk )

PMEmail PosterICQ
Vóbert
Létrehozva: Dec 13 2003, 10:29 PM
Quote Post

Onotna utna csok

QUOTE (Corel Batran @ 2003.Dec 13. , 10:24 PM)
Most ezt nem igazán értem ... Mire is gondolsz? Pontosan. huh.gif

A Trek helyzetére, főleg a UPN-es rémhír miatt... olvasd el a szöveg váltást, amit Vobbal folytattunk...

A lényeg abban van, hogy a Star Trek eléggé a béka segge alatt van... és ez kinek köszönhető???

A "magasztos" kapitalizmusnak? hiszen nem másról szól már, mint hogy minél több zsetont facsarjanak ki a fejős tehenükből... azért ez nem mehet így... gondolj bele, hogy jóformán olyan dolgok tartják életben a sorozatot, mint T'Pol vagy Hetes... aminek azért nem úgy kellene mennie.... erre gondolok pontosan, és igencsak kíváncsi vagyok más véleményére is...

És nyomatékosan kérem, hogy most itt mindenki mellőzze az egysoros hozzászólásait, meg a smilie hegyeket, mert ez komoly dolog, és én ténylegesen kíváncsi vagyok mindenki véleményére...

Köszönöm...
PMEmail PosterICQ
Dominium
Létrehozva: Dec 14 2003, 12:48 PM
Quote Post

Parancsnok

A felhasználó sorszáma: 6

Nagyon okos gondolat volt ezt a témát topic szintre emelni.

Hát én ezzel kapcsolatban úgy gondolom, hogy az igazság a kettőtök véleménye együttesen.

A Trek is és a UPN is függ a kapitalista szabályoktól.
Nyílván Bermanék sikerre törekszenek, ami nézőszámban mérhető, és a siker pénzt hoz...ez a velejárója. Ugyanakkor óriási töréseket csinálnak, ami a Vóbert által felvázolt Trek eszme rovására megy, ilyen a ferengik megjelenése, a borg...stb. Következetlenségek, csak mert ezzel akarják a nézőket vonzani...és feldobni a dolgot.

Nos, ha a ferengik és a borg kell, akkor miért csinálták abban az időben?

Szerintem az Ent akkor lenne jó, ha a végére valódi csilagflotta születne, azaz a megszokott egyenruhák...megszokott feeling alakulna ki. A szemünk előtt születne meg a Trek.

Vobbal egyetértek abban, hogy a következő sorozat a jövőben kellene játszódjon.

Azonban a 24. századi szereplők esetleges szerepeltetési lehetősége meg kell maradjon, tehát ne legyen olyan dilemma, mint Scotty, Kirk, Bones hogyan szereplhessen együtt a TNG-sekkel...mert megoldották, de ugye azért mind sántított valahol..és ha nézel egy sorozatot, ahol gyakorlatilag bármelyik percben felbukkanhatnak a régi kedvencek....az sokkal több bizsergést és izgalmat visz bele. smile.gif

Mert szerintem egy epizódban össze lehetne hozni Chakotayt, Rikert és Kirát smile.gif....persze csak valami konferencia féleségen ...smile.gif

Szóval én azt hiszem nem kell a Treket pihentetni, csak ésszel és megalapozottan továbbvezetni.

de ehhez meglehet már másik gárda kellene.
PMEmail PosterICQ
Pibi Tiboj
  Létrehozva: Dec 14 2003, 02:58 PM
Quote Post

Analizátor

A felhasználó sorszáma: 59

Az én véleményem is az, hogy a távoli jövőben kellene folytatni az ST-t. (No meg egy Voyager film.)
A novellám is a távolabbi jövőben játszódik.(Ha kész lesz.)
A Star Trek nem fog elveszni. Ha így lenne már rég elveszett volna.
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
Vob
Létrehozva: Dec 14 2003, 08:41 PM
Quote Post

Kiszolgált Felszolgáló

A felhasználó sorszáma: 10

@ Vóbert: Teljesen egyetértek veled abban, hogy szinte már szégyenletes az, ahogy Hetessel és T'Polla, pontosabban a "testi" adottságaikkal próbálják emelni a sorozat népszerűségét. Biztos vagyok benne, hogy ha még Gene élne, akkor inkább levetetné a műsorrol sad.gif Ugyanakkor sztem Hetes karaktere alapvetően nem rossz, és ha nem lett volna a fent említett célja, akkor még helyes döntés is lehetett volna Bermanéktól. A másik, hogy egyszer olvastam valamilyen Voyager interjúban, hogy eredetileg a maqi legénység és a hajó legénysége nem lett volna ilyen jóban egymással, csak a vége felé, de a stúdió és Bermanék is inkább egy nagy családot akartak, pedig még a színészek is inkább az előbbit támogatták volna. De hát ismét győzött Berman és a pénz.

@Domi: Nyílván (anyagilag) sikeresnek kell lennie a Star Treknek, de egyszerűen nem hiszem el, hogy ezt nem lehetne úgy megoldani, hogy közben a lényegét sárba tiporják. Talán ha egy kicsit kevésbbé lennének kapzsik, de hát ez nem meglepő. Le kell vonni a tragikus következtetést: Ha kilép egy project, egy ötlet vagy bármi a Hobby kategoriából, akkor az onnan kezdve a pénzről szól. ( business is business)

A borg és a ferengik szerepeltetése szvsz nem volt hibás, csak az hogy teljesen rájuk helyezték a hangsúlyt egy jóideig. De még ez sem lehetett a fő oka a színvonal romlásnak.

Azért írtam még anno Vóbertnek is, hogy nem kell olyan sokat ugrani az időben, csak pont annyit hogy elképzelhetők legyenek új technikák, bolygók felfedezése, új politikai helyzet kialakulása és a "design" (itt a hajókra, ruhákra stbre.... gondolok). Az viszont teljesen egyértelmű, hogy új gárda kell, legalább is produceri szinten, mivel a látványtervezőkkel, zeneszerzőkkel és sminkesekkel nincs semmi baj. Tehát csak azt kell kidobni, ami rossz.

@Pibi: Én is gondoltam arra, hogy ha majd lenne egy új sorozat (mondjuk 2-4 év szünet után, mert ez sztem mindenképpen szükséges,ha mást nem ahhoz, hogy jól felkészüljenek egy új sorozatra), akkor közben vagy előtte lehetne Voyager filmet készíteni, mint a TNG előtt a TOS filmek.
PMEmail PosterAOL
Dr. Daniel Forster
Létrehozva: Dec 14 2003, 11:42 PM
Quote Post

Doktor

A felhasználó sorszáma: 48

Inkább csinálják meg később, de jól, mintsem gyorsan, de rosszul. Én speciel nagyon tudnák örülni egy Voyager filmnek. Valóban nem volna rossz ötlet lenne, ha az Enterprise-ból egy olyan sorozat lenne, amiben megalakulna a Föderáció és eljutnák a DS9 vagy a Voyager végig vagy még azután is folytatódna. Viszont az is igaz, hogy amikor a Voy-ban megjelent hetes, azután elég látványos lett a sorozat, biszont arról nem tudok nyilatkozni, hogy amikor még Kes-sel ment a sorozat milyen volt. Kapzsiság: Ugyanez történt most a Nemesis levetítésénél hazánkba, mert a Mozik úgy gondolták, hogy ennek a filmnek a levetítése nem éri meg nekekik és emiatt nem lett semmi belőle, a szinkron a DVD-re dettó. Ez az én véleményem.
PMEmail PosterUsers Website
Keevan
Létrehozva: Dec 14 2003, 11:56 PM
Quote Post

A vorta

A felhasználó sorszáma: 40

Nem az a baj amit csinálnak, hanem az, ahogyan csinálják, amilyen minőségben, és amilyen hozzáállással csinálják. Most csak úgy felvetem, hogy olvastam egy Robert Beltran interjúban, hogy a VOY 7. évadra szinte már nem volt normális díszletük, mert a régieket szétverték, mert kellett a hely az NX-01-hez...
PMEmail PosterICQMSN
Noridan
Létrehozva: Dec 14 2003, 11:58 PM
Quote Post

Azonosíthatatlan létforma

A felhasználó sorszáma: 5

QUOTE (Keevan @ 2003.Dec 14. , 11:56 PM)
Most csak úgy felvetem, hogy olvastam egy Robert Beltran interjúban, hogy a VOY 7. évadra szinte már nem volt normális díszletük, mert a régieket szétverték, mert kellett a hely az NX-01-hez...

Na azért a Voy 7. évadjának a minősége nem éppen a díszleten múlt... wink.gif happy.gif
PMEmail PosterUsers Website
Keevan
Létrehozva: Dec 15 2003, 12:01 AM
Quote Post

A vorta

QUOTE (Crag Hack @ 2003.Dec 14. , 11:58 PM)
QUOTE (Keevan @ 2003.Dec 14. , 11:56 PM)
Most csak úgy felvetem, hogy olvastam egy Robert Beltran interjúban, hogy a VOY 7. évadra szinte már nem volt normális díszletük, mert a régieket szétverték, mert kellett a hely az NX-01-hez...

Na azért a Voy 7. évadjának a minősége nem éppen a díszleten múlt... wink.gif happy.gif

Ebben is teljes mértékben igazad van... wink.gif

Főleg az Endgame, és társai...
PMEmail PosterICQMSN
Acsehi
Létrehozva: Dec 15 2003, 09:35 AM
Quote Post

Kommunikációs tiszt

A felhasználó sorszáma: 30

Elnézést a beszólásért, de: A Voyagert szvsz a forgatókönyvírók cseszték szét, de nagyon. Főleg a 7. szezont, ahol aztán fakítani kellett mindenáron. Olyan hangosan röhögtem az egy torpedó, egy kocka arányon, hogy az asszony szólt rám. Ezzel sárba tiporták mindazt, amit a Trek mindeddig összesen elért. Meg az végső nagyjelent, amint Janeway feláldozza magát, hogy megfertőzze a Borgot. Na azon már röhögni sem tudtam. Sokkal jobban tetszik Sisko az In the pale moonlight-ban, de még Picard is, mikor a Nemesisben szenved. Még azok is kevésbé teátrálisak.

Hogy ez hogyan kapcsolódik a Trek jövőjéhez? Mivel mint itt sokan leírták, ez egy üzleti vállalkozás. Manapság szokás az, hogy nem a néző igényeihez dolgozunk, hanem megpróbáljuk alakítani a néző igényeit, hogy az kelljen neki, amit mi TUDUNK nyújtani, minél kevesebb erőfesztéssel (és itt elsősorban szellemire gondolok, mivel a gondolkodás a legdrágább). Azon kívül, ha sikerül az elménket panelosítani, akkor annál könnyebb előre megmondani, hogy mit fogunk szeretni. Ez sajnos nem egyedi eset, hanem tendencia. Többé kevésbé elérte a Star Treket is. Tulajdonképpen attól félek, hogy ez a tendencia csak erősödni fog, és mindaddig nem is lesz változás (pozitív irányba legalábbis), amíg a pénz és a hatalom helyett valami más dolgot nem találunk a jutalmazásra.
PMEmail PosterICQ
Keevan
Létrehozva: Dec 15 2003, 09:42 AM
Quote Post

A vorta

QUOTE (Acsehi @ 2003.Dec 15. , 09:35 AM)
Elnézést a beszólásért, de: A Voyagert szvsz a forgatókönyvírók cseszték szét, de nagyon. Főleg a 7. szezont, ahol aztán fakítani kellett mindenáron. Olyan hangosan röhögtem az egy torpedó, egy kocka arányon, hogy az asszony szólt rám. Ezzel sárba tiporták mindazt, amit a Trek mindeddig összesen elért. Meg az végső nagyjelent, amint Janeway feláldozza magát, hogy megfertőzze a Borgot. Na azon már röhögni sem tudtam. Sokkal jobban tetszik Sisko az In the pale moonlight-ban, de még Picard is, mikor a Nemesisben szenved. Még azok is kevésbé teátrálisak.

Hogy ez hogyan kapcsolódik a Trek jövőjéhez? Mivel mint itt sokan leírták, ez egy üzleti vállalkozás. Manapság szokás az, hogy nem a néző igényeihez dolgozunk, hanem megpróbáljuk alakítani a néző igényeit, hogy az kelljen neki, amit mi TUDUNK nyújtani, minél kevesebb erőfesztéssel (és itt elsősorban szellemire gondolok, mivel a gondolkodás a legdrágább). Azon kívül, ha sikerül az elménket panelosítani, akkor annál könnyebb előre megmondani, hogy mit fogunk szeretni. Ez sajnos nem egyedi eset, hanem tendencia. Többé kevésbé elérte a Star Treket is. Tulajdonképpen attól félek, hogy ez a tendencia csak erősödni fog, és mindaddig nem is lesz változás (pozitív irányba legalábbis), amíg a pénz és a hatalom helyett valami más dolgot nem találunk a jutalmazásra.

Na igen, biztos beugrott valaki az utcáról forgatókönyvet írni...
PMEmail PosterICQMSN
Vóbert
Létrehozva: Dec 15 2003, 10:51 AM
Quote Post

Onotna utna csok

Nos: először is örülök, hogy tetszik nektek ez a fajta beszélgetés...

@Vob: hogy válaszoljak a hozzászólásodra...

Igen, tény, hogy a múlt rendszert is bele lehet keverni a dolgokba, de nem azon van a lényeg, mert az emberek bár sokat szenvedtek, azért az újabb nemzedék már nem szenvedett tőle annyit... és akkor már nem kellene, hogy az legyen, bár a szemlélet változás elég lassan jön össze...

@Domi: a probléma nem a pénzéhségben van... (abban is jellemzően), mert ha valaki pénzéhes, de jó munkát végez, akkor tök mind1, hogy mennyire vágyik arra az anyagi javakra, ha kellemes, jól nézhető trekket csinál...
A következetlenségek tényleg elég gázok, de mindent meg lehet magyarázni... nem lenne gond a ferengikkel, sem a borggal, ha utánna lenne valami, amivel meg tudják magyarázni, hogy miért is nincs egy darab feljegyzés az egészről...

@Vob: Hetes karakere tényleg szuper, ha nem élezték volna ki túlságosan, értsd... túlságosan sok rész foglalkozott csak Hetessel, úgy, hogy Hetescentrikus volt az adott rész... Maga a Voy nem lenne gáz, ha csak egy picit is odafigyeltek volna, hogy mi volt és mi lesz... nem lehet olyan nehéz, a DS9-ban ezt szinte tökéletesen megoldották... csak a nagyon hard trekkerek vesznek észre dolgokat... lásd Tosk vs. JH...

@Doki: az a baj, hogy a magyarországi mozik helyettünk akarnak gondolkodni, mert sajnos hagyjuk magunkat... nagyon kevés az a fajta mozi, trek... stb rajongó, aki hangot ad annak, hogy nem tetszik neki, mit velük mívelnek mozi terén, mert persze szuverin joga minden mozinak, hogy mit hogyan csinál, de azért az nem úgy működik, hogy ezt nem vetítem le, mert nem gazdaságos az én szempontomból...

@Acsehi: ez tény és való... ehhez nem lehet mit hozzáfűzni... de sok esetben a forgatókönyvírók sem a saját ötleteiket írják meg, hanem azt, amire a megrendelő... jelen esetben a producerek (akiket ugye tudjuk, hogy kik) pénzt adnak... nem tehet arról a szerencsétlen forgítókönyv író, hogy tőle szemetet kérnek...
PMEmail PosterICQ
Acsehi
Létrehozva: Dec 15 2003, 06:09 PM
Quote Post

Kommunikációs tiszt

ez tény és való... ehhez nem lehet mit hozzáfűzni... de sok esetben a forgatókönyvírók sem a saját ötleteiket írják meg, hanem azt, amire a megrendelő... jelen esetben a producerek (akiket ugye tudjuk, hogy kik) pénzt adnak...

Ezzel egyetértek, valóban megfizetik a munkámat, dolgozom érte, de...

[QUOTE]nem tehet arról a szerencsétlen forgítókönyv író, hogy tőle szemetet kérnek...[QUOTE]

Ezzel már kevésbé értek egyet. Mindenkinél van egy színvonal, aminél alább nem adja, és ez a saját igényességeden múlik, hogy ez hol húzódik meg. Nálam vannak dolgok, amiket akkor sem csinálnék meg, ha a világgazdaság egy évig nekem termelne. De minden embernek van egy határ, van akinek ez messzebb, van akinek közelebb.

Tehát szvsz nincs mentségük akkor sem, ha ezt követelik meg tőlük. Fel lehet állni, el lehet menni, csak Magyarországon szokás minden ****t elvállalni semmiért.
PMEmail PosterICQ
Vob
Létrehozva: Dec 15 2003, 10:14 PM
Quote Post

Kiszolgált Felszolgáló

@Acsehi: Erre ,a néző igényeinek mesterséges igazítására, eddig egyáltalán nem gondoltam, pedig sajnos igazad van. És ha belegondolunk ez már Amerikában igencsak megvalósult, de az, hogy a Nemesis és az ENT megbukott/ megbukás határán áll, az még nekem azt jelenti, hogy ez a szándékos tompítás még nem írtotta ki a gondolkodás utolsó szikráját, még nem. De ami engem jobban bánt, hogy ugyanez a folyamat sajnos Európában is elindult.

@Vóbert: Ne értsd félre, egyáltalán nem akartam a korábbi rednszert belekeverni, hisz nem is tehetem, mivel nem éltem benne, így igazán nem is ismerhetem. De úgy érzem, hogy ez is hozzájárult és bár az újabb nemzedék már nem igazán "szenvedett tőle", attól ezek a sérelmek egy családon belül átadódhatnak. De azthiszem ezzel most, az én hibámból, nagyon elkeveredtünk a Trektől.

@Vóbert2: Azért én úgy gondolom, hogy a Dokin és Hetesen kívűl nem is igazán volt olyan karakter a hajón, akit igazán érdekesen kilehetett volna dolgozni, persze azt tudjuk, hogy Hetes nem emiatt került előtérbe....

@Vóbert3: A mozikkal kapcsolatban, a példa azt mutatja, hogy mégis így működik, azaz, ami nem gazdaságos, azt nem vetítik le.

@Acsehi: Azért azt elismered, hogy ha te egy olyan környezetben dolgozol huzamosabb ideig, ahol mindenki, már bocsánat az alpári kifejezésért, de cseszik a minőségre, akkor te is lejjebb adod a szintet? Vagy ha te egyedül vagy egy tíz fős írógárdában "igényes", akkor nem nyomnak el a többiek?Azonban azt se feledjük el a forgatókönyv írókról, hogy őket a producerek válogatják, szóval innentől kezdve már az ő akaratuk érvényesül. És slussz pasz! Aki nem "fogad szót", az már kint is van a stábból.
PMEmail PosterAOL
Pibi Tiboj
Létrehozva: Dec 15 2003, 11:14 PM
Quote Post

Analizátor

A felhasználó sorszáma: 59

Én azért optimista vagyok, vagy inkább az szeretnék lenni ezügyben. Márcsak azért is mert ilyen igényesek vagyunk. Remélem ez filmek iránti igénytelenség, amire a filmforgalmazók is alapoznak, hamar elmúlik.
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
Gabesz
Létrehozva: Dec 16 2003, 06:05 AM
Quote Post

Csoport: Validating
A felhasználó sorszáma: 67

Remélem:)
PMEmail Poster
Acsehi
Létrehozva: Dec 16 2003, 11:30 AM
Quote Post

Kommunikációs tiszt

QUOTE (Vob @ 2003.Dec 15. , 10:14 PM)
@Acsehi: Azért azt elismered, hogy ha te egy olyan környezetben dolgozol huzamosabb ideig, ahol mindenki, már bocsánat az alpári kifejezésért, de cseszik a minőségre, akkor te is lejjebb adod a szintet? Vagy ha te egyedül vagy egy tíz fős írógárdában "igényes", akkor nem nyomnak el a többiek?Azonban azt se  feledjük el a forgatókönyv írókról, hogy őket a producerek válogatják, szóval innentől kezdve már az ő akaratuk érvényesül. És slussz pasz! Aki nem "fogad szót", az már kint is van a stábból.

Jelenleg egy olyan cégben dolgozom, ahol a 10 emberből 7 (elnézést a szóért, de) tojik az egészbe. Nem számít nekik, csak az Internet, meg hogy hazavigyen valami pénzecskét. Az indok: Mivel nem fizetnek jól, nem is dolgozom jól. Az a baj ezzel, hogy ez így egy ördögi kör. Na mind1.

Azt akartam csak kihozni ebből, hogy ugyan körülöttem a többség nem foglalkozik a munkája minőségével, de én akkor is foglalkozom vele, mert

1. Ha nem teszem, akkor egyrészt a program használóinak lesz rossz (ez is érdekel, de ez a legkevésbé, bár a feleségem is ezzel a progival dolgozik smile.gif ).

2. Elmennek, keresnek más programot, nekem meg megszűnik a jó kis állásom.

3. Ha nem vagyok igényes magamra, akkor proj. vezetőként hogy követelhetném meg ezt másoktól.

4. Gyűlölöm a hanyagul összedobott munkát (és most éppen azon szívok, hogy az egyik munkatársam által összegányolt szoftver részt írom újra, tulajdonképpen nulláról).

Azt hiszem ennyi, ha eszembe jut még valami, akkor majd megírom. smile.gif

Egyszóval, az nem mentség a te rossz munkádra, hogy mások is rosszul dolgoznak. Frusztráló az lehet, az is, nem is kicsit, de NEM MENTSÉG.

Igazából az a legrosszabb, hogy manapság már az sem érdekel senkit, ha nincs elvégezve a munka, csak úgy nézzen ki, mintha meglenne...

PMEmail PosterICQ
Vob
Létrehozva: Dec 16 2003, 08:28 PM
Quote Post

Kiszolgált Felszolgáló

Ismét azt mondom, hogy teljesen igazad van, de sajnos nem mindenki gondolkozik így. Sőt lassan már ez lesz az átlagos közfelfogás.
Én úgy gondolom, hogy mindenkinek a saját maga dolgaiban a maximumra kell törekedni, persze azt elérni nem lehet. smile.gif
PMEmail PosterAOL
1 felhasználó olvassa jelenleg ezt a témát (1 vendég és 0 anoním felhasználó)
0 felhasználó:

Reply to this topicStart new topic

Google PageRank